Bakış, Fady Jameel

Yeni düşünce liderleri serimizde yerini alan 'Bakış' ile, Abdul Latif Jameel Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fady Jameel, dünyanın en acil sorunlarından bazılarına derinlemesine bakıyor.

Bu makalelerde Fady karşılaştığımız zorlukları göz önünde bulundurmakta ve kullanılan politikaları, teknolojileri ve yaklaşımları incelemektedir.  Ayrıca, hem Abdul Latif Jameel içinde, Community Jameel'den hem de endüstri, bilim ve akademi dünyasından çözümler üretmek ve fark yaratmakla ilgilenen insanlarla konuşacak.

Öne çıkanlar

Ocak 4, 2021 | Dubai, BAE

Ekonomilerimizi yeniden şarj etmek için temiz enerjiye ihtiyacımız var!

İşte pandemi gibi krizlerle ilgili sorun: esas odaklanmanız gerekenlere odaklanmazsınız.  Hepimizin dikkati kişisel, mikro ölçekli ikilemlerle dağılmış olsa da – güvende kalmak, maske takmak, bir işi sürdürmek, evde eğitimi koordine etmek vb. – makro düzeydeki sorunlar siste kolayca kaybolabilir… ve sonra da unutulur. Hızlanan iklim değişikliği tehdidi, böyle bir dikkat çatışmasıdır.

Kasım 26, 2020 | Dubai, UAE

Şehirlerimizi 21. Yüzyıl için yeniden tasarlama

Şehirler, toplumun en büyük sevgi-nefret ilişkilerinden birini bünyesinde barındırır: hem bize hizmet vermeye devam eden hediyelerdir hem de tam anlamıyla zehirli kadehlerdir. Şehirlerimizi 21. yüzyıl ve sonrasında yeniden tasarlarken, şehirlerin insanların hizmetinde var olması gerektiğini ve yanlış şekilde tersine inanmamamız gerektiğini unutmamalıyız.