Gizlilik Politikası

Abdul Latif Jameel Gizliliğinize Saygı Duyar

Bu Gizlilik Politikası, Abdul Latif Jameel web sitesi ( adresindeki <alj.com> “ALJ Web Sitesi”) ilgili/bağlantı verilen tüm belgeler ve Kullanım Şartlarıyla birlikte, ALJ Web sitesi aracılığıyla sizden alınan veya sizin sağladığınız tüm kişisel verilerin hangi esaslara göre işleneceğini açıklar. Lütfen Abdul Latif Jameel’in kişisel verilerinize ilişkin görüşlerini ve uygulamalarını ve verilerinize nasıl muamele edileceğini anlamak için bu Gizlilik Politikasını dikkatlice okuyun.

ALJ Web sitesini ziyaret ederek, işbu Gizlilik Politikasında açıklanan uygulamaları kabul etmiş ve bunlara izin vermiş olursunuz.

Bu Gizlilik Politikası zaman zaman değiştirilebilir ve yeni sürümü, güncellenme tarihi ile birlikte bu web sayfasında yayınlanır. Bu değişiklikler sizin için geçerli olacağından dolayı, herhangi bir değişiklik olup olmadığını görmek için bu web sayfasını zaman zaman kontrol etmeniz gerekir. ALJ Web sitesinin kullanımı da dahil olmak üzere, bilgi sağlamaya devam ederek bu Gizlilik Politikasında yapılan tüm değişiklikleri kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.

ALJ Web Sitesi Üzerinden Bilgilerinizi Kimler Toplar?

ALJ Web sitesi, 111739 şirket sicil numarasıyla Jersey’de kayıtlı olan ve resmi ofisi 15 Esplanade St Helier Jersey JE1 1RB adresinde bulunan bir limited şirket olan Abdul Latif Jameel IPR Limited Şirketinin (“Şirket”) sahip olduğu ve bu şirket tarafından yürütülmektedir.

ALJ Web sitesi üzerinden toplanan tüm bilgiler, bu Gizlilik Politikası uyarınca Abdul Latif Jameel adına Şirket tarafından toplanır ve işlenir. 1998 tarihli Veri Koruma Kanunu (“Kanun”) kapsamında veri kontrolünü yapan, Şirkettir.

Sizin Hakkınızda Toplanan Bilgiler

Şirket, sizin hakkınızda aşağıdaki verileri toplayabilir ve işleyebilir:

  • ALJ Web Sitesi üzerinden sizin sağladığınız bilgiler. ALJ Web sitesindeki bir soru sorma formunu doldurarak, ALJ Web sitesinde bulunan e-posta adresi üzerinden Abdul Latif Jameel ile yazışarak, Abdul Latif Jameel bültenini almak için kaydolduğunuzda, Abdul Latif Jameel’in bilgilendirme gönderimlerine abone olarak, ALJ Web sitesi üzerinde belirtilen ALJ Web sitesi ile ilgili diğer sosyal medya faaliyetlerine katılarak, herhangi bir müşteri anketine katılarak ve ALJ Web sitesi ile ilgili bir sorunu bildirdiğinizde kendinizle ilgili bilgileri sağlayabilirsiniz. Sağladığınız bilgiler adınızı, adresinizi, e-posta adresinizi ve iletişim numaranızı içerebilir.
  • ALJ Web Sitesi üzerinden sizin hakkınızda toplanan bilgiler. ALJ Web sitesine her ziyaretinizle ilgili olarak aşağıdaki bilgiler otomatik olarak toplanabilir:
    • bilgisayarınızın internete bağlanmak için kullandığı internet protokolü (IP) adresi, tarayıcı türü ve sürümü, zaman dilimi ayarı, tarayıcı eklenti türleri ve sürümleri, işletim sistemi ve platformu gibi teknik bilgiler; ve
    • Tekdüzen Kaynak Konum Belirleyicisinin (URL) tamamı, ALJ Web sitesine, site içerisinde ve bu siteden sonraki tıklama dizisi (tarih ve saati içerecek şekilde); görüntülediğiniz sayfalar; sayfa yanıt verme süreleri, indirme hataları, belli sayfaları ne kadar süreyle ziyaret ettiğiniz, sayfa etkileşim bilgileri (kaydırma, tıklama ve fareyle üzerine gelme gibi) ve sayfadan çıkmak için kullanılan yöntemler ile herhangi bir Abdul Latif Jameel iletişim numarasını aramak için kullanılan telefon numaraları dahil olmak üzere, ziyaretinizle ilgili bilgiler.
  • Diğer kaynaklardan alınan bilgiler. Bir Abdul Latif Jameel işletmesi tarafından yürütülen diğer web sitelerini veya Abdul Latif Jameel tarafından sağlanan herhangi bir hizmeti kullandığınız takdirde, Abdul Latif Jameel hakkınızdaki bilgilere ulaşabilir. Abdul Latif Jameel üçüncü şahıslarla (örneğin iş ortakları, teknik, ödeme ve teslimat hizmetlerindeki alt yükleniciler, reklamcılık ağları, analitik sağlayıcıları, arama bilgileri sağlayıcıları, kredi referans kurumları, müşteri anketi sağlayıcıları gibi) yakın şekilde çalışmaktadır ve bu şahıslardan sizin hakkınızdaki bilgileri alabilir.

Çerezler

The ALJ Website uses cookies to distinguish you from other users of the ALJ Website. This helps provide you with a good experience when you browse the ALJ Website and also allows improvements to be made to the ALJ Website. For detailed information on the cookies used and the purposes for which they are used, please refer to the ALJ Website’s Cookie policy

Bilgilerin Kullanımı

Sizin hakkınızda elde edilen bilgiler aşağıdaki şekillerde kullanılabilir:

  • ALJ Web Sitesi üzerinden sizin sağladığınız bilgiler. Bu bilgiler şu amaçlarla kullanılabilir:
    • dahili kayıt tutma ve idari amaçlar için;
    • size ALJ Web sitesi üzerinden talep ettiğiniz bilgileri ve hizmetleri sunmak için (Abdul Latif Jameel ile ilgili haber bültenleri, bilgiler ve güncellemeler dahil ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla);
    • Abdul Latif Jameel işletmeleri ile paylaşılmak üzere;
    • ilginizi çekebilecek mal veya hizmetler hakkında sizi bilgilendirmek için;
    • daha önce ilgilendiğinizi ifade ettiğiniz veya hakkında soru sorduğunuz ürün ve hizmetlere benzer mal, ürün ve hizmetler hakkında sizi bilgilendirmek için;
    • bilgilerinizin diğer anket katılımcılarından toplanan bilgilerle birleştirilmesi de dahil olmak üzere, Abdul Latif Jameel hakkında müşteri anketleri yapmak ve sonuçlarını analiz etmek ve geri bildirim almak için;
    • müşteri anketleri gerçekleştiren ve Abdul Latif Jameel hakkında geri bildirim toplayan üçüncü şahıslar tarafından sizinle iletişim kurulabilmesi için;
    • ALJ Web sitesinin hizmetlerindeki değişikliklerle ilgili sizi bilgilendirmek için;
    • ALJ Web sitesi üzerinden sormuş olabileceğiniz sorulara yanıt vermek için; ve/veya
    • ALJ Web sitesindeki içeriğin siz ve bilgisayarınız için en etkili şekilde sunulmasını sağlamak için.
  • ALJ Web sitesinin sizin hakkınızda toplayabileceği bilgiler. Bu bilgiler şu amaçlarla kullanılabilir:
    • ALJ Web sitesini yönetmek ve arıza giderme, veri analizi, test, araştırma, istatistiki ve anket amaçlı işlemler dahil, şirket içi operasyonlar için;
    • ALJ Web sitesini, içeriğin siz ve bilgisayarınız için en etkili şekilde sunulmasını sağlamak adına iyileştirmek için;
    • dilediğinizde ALJ Web sitesinin interaktif özelliklerini kullanmanızı sağlamak için;
    • ALJ Web sitesini güvenli ve iyi durumda tutma çalışmalarının bir parçası olarak;
    • promosyon ve pazarlama faaliyetlerinin etkinliğini ölçmek veya anlamak ve ilgili promosyon ve pazarlama faaliyetlerini size sunmak için ve/veya
    • size ve ALJ Web sitesinin diğer kullanıcılarına sizi veya bu kullanıcıları ilgilendirebilecek mal veya hizmetlerle ilgili öneri ve tavsiyelerde bulunmak için.
  • Abdul Latif Jameel’in diğer kaynaklardan aldığı bilgiler. Diğer kaynaklardan alınan bilgiler, sizin sağladığınız ve hakkınızda toplanan bilgilerle birleştirilebilir. Bu bilgiler ve birleştirilen bilgiler, yukarıda belirtilen amaçlarla kullanılabilir (alınan bilgilerin türüne bağlı olarak). Abdul Latif Jameel e-bültenlerine verdiğiniz yanıtları takip etmek ve bu e-bültenleri iyileştirmek için, özellikle eposta açılışı ve tıklamalarla ilgili istatistikler, sektörde standart haline gelen teknolojiler (hareketli gifler gibi) kullanılarak toplanabilir.

Bilgilerinizin İfşa Edilmesi

Kişisel bilgileriniz, siz izin vermediğiniz veya yasal bir gereklilik olmadığı müddetçe üçüncü şahıslara kendi amaçları için kullanmaları için satılmayacak, dağıtılmayacak veya kiralanmayacaktır.

Bununla birlikte, aşağıdakileri kabul etmiş ve bunlara izin vermiş olursunuz:

  • Kişisel bilgileriniz tüm Abdul Latif Jameel kurumları ile paylaşılabilir. Özellikle ALJ Web sitesinde bulunan sorgu formunu kullanarak bir soru gönderdiğinizde, sorunuz ve içerisinde sunduğunuz tüm kişisel bilgiler ilgili Abdul Latif Jameel kurum(lar)ına gönderilecektir (seçtiğiniz soru kriterlerine bağlı olarak). Daha sonra kişisel bilgileriniz bu Abdul Latif Jameel kurum(lar)ı tarafından sorgu/müşteri veri tabanlarının bir parçası olarak tutulabilir.
  • Kişisel bilgileriniz, belli üçüncü şahıslarla paylaşılabilir, örneğin:
    • E-bülten ve güncellemeleri göndermeleri için pazarlama hizmetleri sağlayıcıları ile.
    • Müşteri anketleri ve geri bildirimlerinin gerçekleştirilmesi ve analizi için pazar araştırması şirketleri veya benzer kuruluşlarla.
    • Herhangi bir sözleşmenin uygulanması için iş ortakları, tedarikçiler ve alt yüklenicilerle.
    • ALJ Web sitesinin iyileştirilmesi ve optimizasyonuna yardımcı olan analitik ve arama motoru sağlayıcıları ile.
  • Kişisel bilgileriniz aşağıdaki durumlarda üçüncü şahıslara ifşa edilebilir:
    • Abdul Latif Jameel’in herhangi bir şirketinin bir işletme veya varlığı satması veya alması durumunda, kişisel bilgileriniz söz konusu işletme veya varlığın olası alıcı veya satıcısına açıklanabilir.
    • Bir Abdul Latif Jameel işletmesinin veya varlıklarının büyük kısmının bir üçüncü şahıs tarafından satın alınması halinde, müşteri hakkında elinde bulunan kişisel veriler de devredilen aktiflerin bir parçası olacaktır.
    • Herhangi bir yasal yükümlülük nedeniyle veya ALJ Web sitesinin Kullanım Şartları ve diğer anlaşmaları yürütmek veya uygulamak için ya da herhangi bir Abdul Latif Jameel işletmesinin, müşterilerinin veya başkalarının haklarını, mülkiyetini veya güvenliğini korumak için kişisel bilgilerinizi ifşa etme veya paylaşma zorunluluğu söz konusuysa. Bu, dolandırıcılığı önleme ve kredi riskini azaltma amacıyla diğer şirketler ve kuruluşlarla bilgi paylaşmayı da kapsamakla birlikte, bununla sınırlı değildir.

Kişisel Verileriniz Nerede Saklanır

ALJ Web sitesi Birleşik Arap Emirlikleri’nden yönetilir ve yürütülür. ALJ Web sitesi üzerinden sizden toplanan veriler ilk olarak şu anda Birleşik Arap Emirliklerinde bulunan sunucularda saklanır. Veriler, Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) dışındaki bir yere aktarılabilir ve burada saklanabilir. Veriler ayrıca, bir Abdul Latif Jameel işletmesi veya tedarikçilerinden birisi için çalışan ve EEA dışında faaliyet gösteren personel tarafından da işlenebilir. Kişisel verilerinizi ALJ Web sitesine vererek bu aktarım, saklama veya işlemeyi kabul etmiş olursunuz.

Şirket, verilerinizin güvenli şekilde işlem görmesini sağlamak, yetkisiz erişimi veya ifşayı önlemek için ve bu gizlilik politikası uyarınca tüm makul adımları atacaktır. Bu, verilerinizin AES 128 bit veri tabanı şifrelemesi ile saklanmasını da içerebilir. Maalesef, bilgilerin internet üzerinden aktarılması tamamen güvenli değildir. Kişisel verilerinizi korumak için makul ölçüde gerekli tüm adımlar atılacak olsa da, ALJ Web sitesine iletilen verilerinizin güvenliği garanti edilemez; bu tür iletimlerde tüm risk size aittir. ALJ Web sitesi üzerinden gönderilen bilgiler normalde Şirket’e ulaşıncaya dek korumasızdır. Kullanıcılardan gizli bilgilerini veya kredi kartı numaralarını örneğin eposta veya soru formu üzerinden göndermemeleri istenir. Bilgileriniz alındıktan sonra, yetkisiz erişimi önlemek için katı prosedürler ve güvenlik önlemleri uygulanır.

Kişisel Bilgileriniz Ne Kadar Süreyle Tutulur?

Bilgilerinizin tutulma süresi, bilgilerinizin ne amaçla kullanıldığına göre değişir. Bazı durumlarda verileri asgari bir süre boyunca tutmaya yönelik yasal gereklilikler söz konusudur. Bilgilerin tutulması için belli bir yasal gereklilik bulunmadığı takdirde, bilgileriniz verilerin toplanma amacı için gereken süreden veya daha sonraki işleme süresinden daha uzun süre tutulmayacaktır.

Aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak, dilediğiniz zaman kayıtlı bilgilerinizin Şirket’in veri tabanından silinmesini talep edebilirsiniz. Ancak ihtilafların çözümü, arızaların giderilmesi, şart ve koşulların uygulanması veya yasal düzenleme kuruluşlarınca talep edilmesi gibi bazı koşullarda, bilgilerinizin bir kısmı tutulabilir. Ayrıca bazı durumlarda bu bilgiler, teknik kısıtlamalar ve sistem yedeklemeleri nedeniyle veri tabanlarından asla tamamen silinemez.

Sahip Olduğunuz Haklar

Kişisel verilerinizin pazarlama amacıyla işlenmemesini isteme hakkınız bulunmaktadır. Verilerinizin bu amaçla kullanılması veya bu gibi amaçlarla herhangi bir üçüncü şahsa açıklanması planlandığı takdirde, (verileriniz alınmadan önce) bilgilendirilirsiniz. Verilerinizi toplamak için kullanılan sorgulama formundaki belli kutucukları işaretleyerek, bu tür işlemleri önleme hakkınızı kullanabilirsiniz. Ayıca Abdul Latif Jameel ile info@alj.ae adresinden dilediğiniz zaman iletişime geçerek de bu hakkınızı kullanabilirsiniz. 

ALJ Web sitesinde bir form doldurduğunuzda (örneğin sorgulama formu), bilgilerinizin kullanımına ilişkin tercihlerinizi belirtmek ve/veya ilgili bilgileri vermemek için gerekli kutucukları işaretlemelisiniz. Verilerinizin bu şekilde kullanılmasını veya bilgilerinizin pazarlama amacıyla üçüncü şahıslara iletilmesini istemiyorsanız, lütfen bunu ilgili kutucuğu kullanarak belirtin. Ancak, istenen bilgilerin tamamını veya doğru bilgileri sağlamazsanız, ilgili bilgi ve/veya hizmetlerin sunulmasının mümkün olamayabileceğini de lütfen unutmayın.

ALJ Web sitesi diğer Abdul Latif Jameel işletmelerinin, ortak ağların, reklamcıların veya bağlı kuruluşların web sitelerinden gelen ve bu sitelere yönlendiren bağlantılar içerebilir. Bu web sitelerinden birisine giden bir bağlantıyı takip ederseniz, bu web sitelerinin kendi gizlilik politikaları bulunduğunu ve Şirket’in bu web siteleri veya politikalara yönelik hiçbir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmeyeceğini lütfen unutmayın. Lütfen bu web sitelerine herhangi bir kişisel bilgi göndermeden önce bu politikaları kontrol edin.

Bilgiye Erişim

Kanun size hakkınızda tutulan bilgilere erişim hakkı tanımaktadır. Bu hakla ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen ico.org.uk adresindeki Bilgi Komisyonu dairesini ziyaret edin. 

Çocukların Gizliliği

Abdul Latif Jameel, müşteri araştırma faaliyetlerine katılım da dahil olmak üzere, çocuklar hakkında kasıtlı olarak bilgi toplamamakta veya çocuklarla iletişim kurmamaktadır. 18 yaşından küçükseniz, lütfen ALJ Web sitesi üzerinden herhangi bir kişisel bilgi sağlamadan önce ebeveyninizin/vasinizin iznini alın. Bu izni almamış olan 18 yaşından küçük kullanıcıların bize kişisel bilgilerini vermesine izin verilmemektedir.

Bu Gizlilik Politikasında Yapılan Değişiklikler

İşbu gizlilik politikasında ileride yapılacak tüm değişiklikler bu sayfada yayınlanacak ve uygun durumlarda size eposta ile bildirim gönderilecektir. Lütfen ALJ Web sitesinin gizlilik politikasına dair tüm güncellemeleri veya değişiklikleri görmek için bu sayfayı sık sık kontrol edin.

Bize Ulaşın

Bu gizlilik politikası ile ilgili sorularınızı, yorumlarınızı ve taleplerinizi info@alj.ae adresinden bize gönderebilirsiniz.

Politika tarihi: 24 Şubat 2015